Soms krijgt de leerkracht de indruk dat de spreekvaardigheid van de leerling niet bij het ontwikkelingsniveau van het kind past. Het kind lijkt bijvoorbeeld niet goed te articuleren of de taalontwikkeling komt niet goed op gang. In dit geval adviseren wij de ouder(s)/ verzorger(s) een afspraak te maken met de logopediste bij ons op school.
 

Het is mogelijk om op de Taalschool leerlingen logopedische behandelingen te laten volgen. De logopedist verzorgt onderzoek, advies en behandeling op het gebied van spraak, taal, lees- en spellingproblemen, stem en gehoor.

Sommige kinderen krijgen vanuit de school het advies om naar de logopedie te gaan maar het is ook mogelijk om uw kind zelf voor logopedie aan te melden. Wanneer u denkt dat uw kind in aanmerking komt voor extra ondersteuning kunt u dit aangeven bij de leerkracht.
 

Voor de logopedische behandelingen heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts.
Logopedie zit in het basispakket en wordt vrijwel altijd geheel vergoed door uw zorgverzekeraar.

De logopedie op de Taalschool wordt verzorgd door De Praatmaat Groep. De logopedisten werkzaam bij De Praatmaat Groep zijn allen kwaliteitsgeregistreerd en allround opgeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.depraatmaatgroep.nl
 

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met onze logopediste Hiske Horstman. Dit kunt u doen door het sturen van een e-mail naar onderstaand e-mailadres.

Aanmelden voor logopedie kan via het aanmeldformulier dat u op school kunt krijgen of door een e-mail te sturen naar info@depraatmaatgroep.nl

Aanwezigheid logopedist

Onze logopedist is op dinsdag en woensdag werkzaam op Taalschool Utrecht locatie Ondiep.

 

Hiske Horstman, Logopedist De Praatmaat Groep
e-mail: hiske@depraatmaatgroep.nl
tel: 0642304624 

Cookie instellingen