Cultuur Educatie

Waarom is Cultuur Educatie belangrijk voor de leerlingen op de Taalschool?


Op de Taalschool geloven we dat de leerlingen het beste kunnen leren als ze zich vertrouwd en veilig voelen in hun omgeving. Elk kind komt met een eigen achtergrond en verhaal op onze school en die verhalen mogen er zijn.
Vanuit interesse in elkaar en een open houding kan ook de nieuwe Nederlandse cultuur een plek krijgen in het leven van de leerlingen.
Met aandacht voor verleden en heden zoomen we in op het kind zelf: waar ben je goed in en hoe kunnen we een stevige start maken met de ontwikkeling van jouw eigen talent?  
Cultuur educatie is voor de leerlingen op onze school van groot belang. Ze komen uit een andere cultuur, hebben de reis naar Nederland net achter de rug. Ze hebben nog amper kennis gemaakt met het land waar ze nu wonen, met al zijn gewoonten en gebruiken. De kinderen hebben over het algemeen in hun korte leven al veel te veel meegemaakt, zijn het aan het verwerken of hebben het nog geen plek kunnen geven.  Cultuur educatie geeft leerlingen, ook zonder woorden, een taal om zich te kunnen uiten en om emoties te verwerken. Het laat de leerlingen op een speelse manier, met inzet van al hun zintuigen, kennis maken met Nederland. Het geeft ze een diversiteit aan mogelijkheden om te ontdekken wie zij zijn, wat zij leuk vinden, wat bij hen past en laat hen reflecteren op de wereld om zich heen.  
We willen de leerlingen niet alleen de Nederlandse taal meegeven maar ook de Nederlandse Cultuur.
Hoewel we het wel zouden willen kunnen we nooit alles laten zien en ervaren.
Daarom is er gekozen voor drie thema’s:

‘Hier kom ik vandaan’                      ‘Hier woon ik nu’                 ‘Dit is mijn talent’


 


Dit zijn praktische tips die je morgen kan inzetten 


De leerlingen op Taalschool Utrecht zijn altijd heel trots op het land waar ze vandaan komen.
Laat ze bijvoorbeeld de vlag maken van land van herkomst.


Wil je nog meer informatie? 


Wij werken graag samen met o.a.:
Cookie instellingen