Aanmelden

 Lees de site in een andere taal via Google Translate.

Aanmelden op Taalschool Utrecht

 Out of office       

Vanwege de zomervakantie is Taalschool Utrecht gesloten van vrijdag 19 juli tot en met zondag 1 september. E-mails worden in deze tijd niet in behandeling genomen.

Op 2 september verwelkomen we onze bekende en nieuwe leerlingen en starten we weer met inschrijven. We doen ons best uw vragen en verzoeken na 2 september zo snel mogelijk te beantwoorden.

Voor nu wensen we u een fijne zomer en een prettige vakantie.

 

Taalschool Utrecht is closed for the summer holiday from July 19thuntil September 1st. E-mails will not be answered during this time.

On September 2nd we welcome our old and new students and start the registration process again. We will reply to your requests as soon as possible after September 2nd.

For now, we wish you a good summer and a nice vacation period.

 

السيدات والسادة الأعزاء :

شكراَ لكم على رسائلكم .

بسبب العطلة الصيفية سيم إغلاق مدرسة Taalschool Utrecht

اعتباراً من يوم الجمعة 19 تموز ولغاية يوم الأحد 1 أيلول .

خلال هذه الفترة لن نستطيع الرد على رسائل البريد الإلكتروني .

 نرحب بطلابنا القدامى والجدد ابتداءً من يوم 2 أيلول حيث يبدأ التسجيل مرة أخرى.

نبذل قصارى جهدنا للإجابة على أسئلتكم بعد تاريخ 2 أيلول .

 

نتمنى لكم صيفاً ممتعاً وعطلة سعيدة .

 

مع أطيب التحيات .

 

 

 *******************************************************                                                                  

Voor aanmelding van uw kind(eren) kunt de school een mail sturen: aanmelden@taalschoolutrecht.nl. Voor meer informatie kunt u ook met de school bellen: 030-2944664. Daarna worden ouder(s)/verzorger(s) en kind(eren) uitgenodigd voor een afspraak en een rondleiding op school. 

De inschrijving zal ongeveer een uur duren. Hierbij geven wij informatie over de school en vragen wij informatie over de leerling, het schoolverloop, migratiegeschiedenis en de gezinssituatie. Ook vullen wij samen met ouder(s)/verzorger(s) verschillende formulieren in.

Graag, zo mogelijk, de volgende documenten meenemen naar de afspraak:

1.       Paspoorten of identiteitskaarten van ouder(s)/verzorger(s) en toekomstige leerling(en).

2.       Een kopie van de zorgverzekeringspas van ouder(s)/verzorger(s) en toekomstige leerling(en).

3.       Een kopie van de laatst behaalde schooldiploma’s van beide ouder(s)/verzorger(s).  

4.       Documenten over het welzijn van de toekomstige leerling(en). Bijvoorbeeld rapporten van de vroegere  basisschool, een brief van de schoolarts, informatie over de immigratie, enzovoorts.

Nieuwe leerlingen starten in principe de eerst volgende maandag nadat ze zijn ingeschreven. 

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding en informatiegesprek.

 

De doelgroep

 

Taalschool Utrecht is een stedelijke voorziening voor nieuwkomers in de leeftijd van 4-12 jaar die in Nederland onderwijs willen of moeten volgen. Onze leerlingen zijn afkomstig uit heel de wereld, spreken niet of onvoldoende de Nederlandse taal en krijgen bij ons gedurende 1 á 2 jaar onder andere een intensief woordenschatprogramma aangeboden.

Taalschool Utrecht ontvangt ook nieuwkomers die al enige tijd in Nederland onderwijs volgden op een AZC-school maar door verhuizing naar Utrecht ingeschreven dienen te worden op onze school. Kinderen die in Nederland zijn geboren maar meerdere jaren in het buitenland verbleven en daardoor de Nederlandse taal niet beheersen zijn ook welkom op onze school.

Taalschool Utrecht is een voorziening voor nieuwkomers. Dit houdt in dat kinderen die geen Nederlands spreken en niet tot de bovengenoemde doelgroep behoren, niet door ons worden aangenomen. Het is dus van groot belang dat ouders van niet Nederlands sprekende peuters een Voor- en Vroegschoolse Educatie voorziening zoeken. Peuters die al geruime tijd (langer dan 6 maanden) Voor- en Vroegschoolse Educatie hebben gevolgd, maar nog onvoldoende Nederlands spreken beschouwen wij niet als nieuwkomers. Deze kinderen worden dan ook niet door ons aangenomen.


De directie van Taalschool Utrecht is eindverantwoordelijk voor het aannamebeleid en is bevoegd een verzoek tot aanmelding te toetsen aan de door ons gestelde criteria. Indien u niet zeker weet of uw kind tot de hierboven beschreven doelgroep behoort, verzoeken wij u contact op te nemen met de directie.